Etter ønske fra barna var det lasagne som stod øverst på lista denne gang. Mange tenker på det som en typisk helgemiddag, men det trenger det så langt i fra å være. Ved å gjøre noen små sunne endringer kan lasagne bli en sunn hverdagsmiddag som så mye annet. Og det beste av alt, smaken er like god. Barna slukte det i seg og han eldste som vanligvis er litt småspisen forsynte seg hele tre ganger.
Bytt ut den vanlige posekjøttsausen med hakkede tomater og tomatpure, vanlige lasagneplater med fullkornsplater, ostesaus med cottage cheese og vanlig ost med lettost. Tilsett litt ekstra grønt, som i mitt tilfelle var spinat, og du har en sunn og god lasagne som kan nytes hverdag som helg:)
Du trenger: (ca. 4 porsjoner)
- 1 pakke karbonadedeig
- 1 gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 boks hakkede tomater
- 2-3 ss tomatpure
- Krydder (jeg brukte pepper og basilikum)
- Fullkorns lasagneplater
- 1 liten boks cottage cheese
- Spinat
- Revet ost (lettost for enda magrere)
Fremgangsmåte:
- Stek karbonadedeigen sammen med løk og hvitløk. Tilsett hakkede tomater og tomatpure. Krydre med pepper og basilikum eller det krydderet du ønsker.
- Legg lagvis i en ildfast form. Begynn med kjøttsausen, deretter lasagneplater, lag på lag. Legg så på cottage cheese, spinat og topp med revet ost.
- Stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 35 minutter.
- Server med en grønn salat ved siden av.
Håper det smaker:)