Sitron- og honningglasert laks med couscous og tzatziki

En god og mager laksemiddag er aldri feil. Denne tar i underkant av 20 min å lage, og i tillegg metter den godt. 
Grønnsakene i couscousen kan varieres etter hva du har tilgjengelig og hva du liker.

Til ca. 4 porsjoner:

Sitron- og honningglasert laks:

  • ca. 600 gram laksefilet
  • 2 ss flytende honning
  • saften fra 1/2 sitron
  • 1-2 ts dijonsennep
  • salt og pepper

    Couscous med grønnsaker:
     
  • 2,5 dl couscous
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 agurk
  • 4 små vårløk
  • cherrytomater

Tzatziki:

  • 1 liten boks mager kesam
  • 1 fedd hvitløk 
  • 1/2 agurk
  • salt og pepper

Sett ovnen på 200 grader, eller som jeg gjorde i dette tilfellet, grillen. 

Bland sammen sitronsaften, honningen, dijonsennep og pepper og pensle over laksefiletene. Strø litt salt over før du setter de inn i ovnen eller legger på folie på grillen, i 10-12 min.

Kok couscousen som anvist på pakken og tilsett 1 ss olivenolje på slutten. Kutt grønnsakene i små biter og bland sammen med couscousen. 

Rasp agurken med rivjern og skvis ut vannet. Finhakk hvitløken og bland dette sammen med kesamen. Smak til med salt og pepper. 

Håper det smaker:)