Sunt og saftig bananbrød!

IMG_2231.PNG

Hadde 3 overmodne bananer liggende. Vanligvis kutter jeg de opp og fordeler de i poser i fryseren slik at jeg har til smoothier og lignende. Men akkurat nå var fryseren ganske full av bananer, så måtte da bruke de til noe annet....endte i et utrolig godt, saftig og sunt bananbrød som både store og små slukte i seg til kveldsmat.
Spis det gjerne halvlunkent med brunost, syltetøy og et glass kaldt melk...say no more;)

Du trenger:

  • 240 gram havremel
  • 2 ts bakerpulver
  • 1 ts kanel
  • 1 ts natron
  • 3 godt modne bananer
  • 3 egg
  • 2 ss akasiehonning (var den jeg hadde, men kan også bruke lønnesirup)
  • 4 ss mager kesam (evt gresk yoghurt eller joghurt naturell)

1. Sett ovnen på 160 grader.

2. Bland alt det tørre sammen i en bolle.

3. Mos bananene med en gaffel og tilsett egg, honning (sirup) og kesam. Bland alt sammen med en stavmikser. 

4. Bland det tørre og det våte og rør godt.

5. Hell blandingen i en brødform som rommer ca. 1,5 liter. Kle formen med bakepapir eller spray med PAM spray. Stek midt i ovnen i ca. 50 minutter. Stikker du en trepinne i brødet uten at det henger røre igjen, er det ferdig. 

6. Avkjøl på rist i ca. 15 minutter før du tar brødet forsiktig ut av formen og avkjøler videre på risten. 

7. Server det gjerne halvlunkent med ost og syltetøy...yammi:)

Like godt enten til frokost, kvelds eller å ta med i lunsjboksen.
Kan oppbevares flere dager i kjøleskapet.

Og neste gang vil jeg prøve å tilsette litt hakkede valnøtter...