Gulrot- og søtpotetsuppe

Gulrot- og søtpotetsuppe med kokos, ingefær og chilli

I går var det kjøttfri mandag og kaldt ute, så da måtte en varm og smakfull suppe til.  
Gode hjemmelaga supper er bare så utrolig godt, og det er så gøy å prøve seg frem med forskjellige ingredienser. Jeg er veldig fan av smaker med kokos, ingefær og chilli, så da måtte jo resultatet bli bra...hvertfall i  mine øyne:)

Oppskrift:

  • 400-500 gram søtpotet (ca. 1 stor eller 2 små)
  • 3 gulrøtter
  • 1/2 chilli (kan evt. bruke krydder)
  • 2-3- cm ingefær (kan evt. bruke krydder)
  • 1 liten boks kokosmelk (250 ml)
  • 5 dl vann
  • salt og pepper

Fremgangsmåte:
1. Kutt søtpotet og gulrøtter, og finhakk chilli og ingefær. Kok til grønnsakene er møre. 
2. Hell av vannet og mos med stavmikser
3. Sett gryta tilbake på koketoppen og tilsett kokosmelk og vann. 
4. La det småputre i ca. 10 minutter og smak til med salt og pepper. 

Spe  på med litt mer vann hvis du syns den blir for tykk.

Server med gresskarkjerner, mager kesam og koriander.
Og gjerne med proteinrundstykker eller grovt rugbrød til.

Håper det smaker:)