Kylling i form

RASK, ENKEL OG BARNEVENNLIG KYLLING I FORM

Middagsretter i form er jeg veldig fan av. De blir som regel en suksess hos barna, du får ryddet litt opp i kjøleskapet på med å bruke de grønnsakene du har liggende, og du får tatt oppvasken mens den står i ovnen. 

Denne er ganske mild i smaken, noe som også gjorde at den falt i smak hos barna, men det er bare å krydre ekstra med ønsket krydder hvis du ønsker mer smak.

Du trenger:

  • 500-600 gram kyllingfilet
  • 1/2 brokkoli
  • 1/2 blomkål
  • 3-4 vårløk
  • 2 dl kyllingfond
  • 1 boks lett creme fraiche
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

Kutt kyllingfileten i mindre biter, og brun de raskt i panna i litt olje. Skal ikke stekes frdig da de skal inn i ovnen. Krydre med salt og pepper. 

Del brokkoli og blomkål i små buketter og kutt opp vårløk.
Legg grønnsakene og kyllingbitene i en ildfast form og hell over kyllingkraft og creme fraiche. Ønsker du litt sterkere smak, kan du gjerne tilsette 1 ss med cillisaus i creme fraichen, eventuelt bruke litt soyasaus ved servering. 
Krydre med litt pepper. 

Stek på 180 grader i ca. 20 minutter. 

Server gjerne med fullkornsris.

Håper det smaker:)