RASK, ENKEL OG BARNEVENNLIG KYLLING I FORM
Middagsretter i form er jeg veldig fan av. De blir som regel en suksess hos barna, du får ryddet litt opp i kjøleskapet på med å bruke de grønnsakene du har liggende, og du får tatt oppvasken mens den står i ovnen.
Denne er ganske mild i smaken, noe som også gjorde at den falt i smak hos barna, men det er bare å krydre ekstra med ønsket krydder hvis du ønsker mer smak.
Du trenger:
- 500-600 gram kyllingfilet
- 1/2 brokkoli
- 1/2 blomkål
- 3-4 vårløk
- 2 dl kyllingfond
- 1 boks lett creme fraiche
- Salt og pepper
Slik gjør du:
Kutt kyllingfileten i mindre biter, og brun de raskt i panna i litt olje. Skal ikke stekes frdig da de skal inn i ovnen. Krydre med salt og pepper.
Del brokkoli og blomkål i små buketter og kutt opp vårløk.
Legg grønnsakene og kyllingbitene i en ildfast form og hell over kyllingkraft og creme fraiche. Ønsker du litt sterkere smak, kan du gjerne tilsette 1 ss med cillisaus i creme fraichen, eventuelt bruke litt soyasaus ved servering.
Krydre med litt pepper.
Stek på 180 grader i ca. 20 minutter.
Server gjerne med fullkornsris.
Håper det smaker:)