Sunn julekake

sunn og proteinrik julekake uten smør og sukker

Den tradisjonelle julekaka har alltid vært en av mine favoritt julekaker fra barndommen. Om ikke julestemninga allerede var der, kom den hvertfall når min mor bakte denne. Så da måtte jeg jo bare prøve meg på en sunnere variant. Og faktisk må jeg innrømme jeg ble veldig fornøyd med resultatet:) 
Spesielt når den ble servert til kveldsmat med brunost og et glass kaldt melk til.

Så er du også glad i den krydrede smakfulle julekaka, men ønsker å spare noen kalorier. Ja da kan denne absolutt anbefales. Og feil er det ikke heller at mesteparten av energien kommer fra protein. 

Du trenger:

  • 3 dl speltmel
  • 2 dl havremel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 ts kanel
  • 1 ts nellik
  • 1 ts kardemomme
  • 4 egg
  • 250 g gresk yoghurt naturell (eventuelt mager kesam)
  • 1 dl ekstra lettmelk
  • 250 gram rosiner

Slik gjør du:

Bland først alle de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett så de andre ingrediensene uten rosinene og bland sammen. Jeg brukte kjøkkenmaskin. Deigen skal være litt klissete. Bland inn rosinene før du heller deigen over i en brødform kledd med bakepapir. Jeg syns denne er veldig god med godt med rosiner i, men ønsker du ikke fullt så mye rosiner, er det selvfølgelig bare å ta litt mindre. 
Den hever ca. 1/3, og stekes i ovnen i ca. 50 minutter. 
Ta den ut og legg på en rist.

Nyt den gjerne halvlunken som den er eller med brunost på.

Håper det smaker:)