Laksewok

Det er både raskt og enkelt å lage en fargerik og smakfull middag som i tillegg er sunn å spise.

Wok er en super hverdagsmiddag for hele familien, der du virkelig får i deg et næringsrikt og  sammensatt måltid.
Denne soyamarinerte laksewoken gav meg faktisk en liten asiatisk opplevelse med den gode smaken og de glade fargene. 

Til ca. 4 porsjoner trenger du:

Soyamarinaden:

  • 600 gram laksefilet
  • 3 ss soyasaus
  • saften fra en halv sitron
  • 1 ss revet ingefær

Grønnsaker:

  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 2 gulrøtter i staver
  • 1 rødløk i strimler
  • 1 rød paprika i strimler
  • 1 pakke sukkererter
  • 4 vårløk
  • Frisk koriander 

Soyasaus:

  • 1 dl utblandet fiskebuljong
  • 1/2 dl soyasaus
  • 1ts maizena

Slik gjør du:
1. Start med å kutte laksefileten i terninger. Bland sammen soyasaus, sitronsaft og revet ingefær. Mariner laksen i denne blandingen i ca. 10 minutter. 

2. I mellomtiden kutter du alle grønnsakene.

3. Stek laksebitene i litt olje. Vend forsiktig slik at de blir stekt på hver side.

4. Wok grønnsakene i olje på forholdsvis høy varme. Begynn gjerne først med gulrøttene som tar noe lenger tid. Husk og rør hele tiden underveis. Ikke wok grønnsakene for lenge, det er viktig at de bevarer sprøheten. 

5. Ha laksebitene oppi i woken.

6. Bland ingrediensene til sausen og hell over retten. 

Server med fullkornsris eller eggnudler og pynt med frisk koriander.

Håper det smaker:)