Ønsker du å gjøre NachoS litt sunnere? Prøv søtpotetnachos!
Søtpotetnachos i form:
- 2- 3 søtpotet (kommer litt an på størrelsen du bruker)
- 1 pakke karbonadedeig
- 4 ss hakkede tomater
- 2 ts tomatpure
- 1 løk
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 chilli
- 1 ss tacokrydder
- Grønnsaker ( jeg brukte mais og søtpaprika)
1. Vask og skrell potetene og skjær i tynne skiver. Krydre godt på begge sider med ønsket krydder (jeg brukte grillkrydder, paprika og pepper). Fordel på en langpanne og stek midt i ovnen på 200 grader varmluft, i ca. 15 min.
2. Stek karbonadedeigen sammen med løk, hvitløk og chilli. Tilsett hakkede tomater, tomatpure og tacokrydder, og la det småputre til væsken er borte.
3. Fordel søtpotetchipsen i en ildfast form, også opp mot kanten. Fordel karbonadedeigblandingen og grønnsakene over og topp med revet ost.
4. Stek midt i ovnen på 200 grader til osten er gyllen.
Server med en grønn salat og gjerne tacosaus, hjemmelaget guacemole og/eller kesam til.