Denne holdt akkurat til oss på 4. To voksne og to små barn. Kan gjerne økes litt hvis dere er storspisere eller barna noe større;)
Ovnsbakt laks:
Laksefiltene la jeg i en ildfast form og krydret med salt, pepper og litt fiskekrydder. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 10-15 min.
Av grønnsaker brukte jeg:
- 1 liten blomkål
- 3 små gulrøtter
- 1 rød paprika
- 1 rødløk
- 2 vårløk
- 2 fedd hvitløk
Kutt grønnsakene og fres i panna med litt olivenolje.
Sitronsaus:
- 2 dl fiskebuljong
- 2 dl lett matfløte
- revet skall fra 1/2 sitron
- saft fra 1/2 sitron
- salt og pepper
Ha fiskebuljongen i panna med grønnsakene og la det småkoke til grønnsakene har begynt å bli litt møre. Tilsett matfløte (evt creme fraiche), sitronskall og sitronsaft, og kok til det begynner å tykne. Smak til med salt og pepper.
Pynt eventuelt med friske urter og server med ris til:)