Matmuffins er perfekt som niste eller turmat. Disse lagde jeg forrige søndag da jeg og min familie gikk en deilig høsttur i tømmerrenna i Setesdalsbanen oppe ved Vennesla. Og de falt i god smak hos både barn og besteforeldre.
Bruk mel og grønnsaker etter ønske og finn din favoritt.
Denne oppskriften gav 12 små muffins.
- 2 dl hvetemel
- 2 dl havremel
- 2 dl speltmel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 4 egg
- 0,5 dl olivenolje
- 2 dl gresk yoghurt
- 1 paprika
- 2 vårløk
- 100 g mager salami
- litt revet ost
Bland sammen mel, bakepulver og salt. Visp sammen egg, olje og yoghurt og bland inn i melblandingen.
Kutt grønnsaker og salami i små biter og bland inn i muffinsrøren sammen med litt revet ost.
Fordel i muffinsformer eller muffinsbrett, og stek i ovnen på 200 grader i ca. 20 min.