Denne må jeg bare dele nå, da den er så verdt å prøve. Oppskriften er hentet fra hannelene.no, som har utrolig mange gode vegetariske oppskrifter.
Sausen er så smakfull og god, og sammen med chillibollene gir det en himmelsk smaksopplevelse spør du meg. Du kan variere tilbehøret etter hva du ønsker. Ris, nanbrød, blomkålris. Selv er jeg storfan av blomkålris, så hos meg går det i det, sammen med frisk koriander, cashewnøtter og litt mango chutney.
Du trenger:
2 ss smør
1 purre
1 stor rød paprika
3 fedd hvitløk
1 ss grønnsaksfond
1 pakke hakkede tomater
330 ml kokosmelk
2 ts karri
2 ts kyllingkrydder
1,5 ts paprikapulver
1 ts tørket ingefær
1 ts tandoorikrydder
0,5 ts cayennepepper (ett litt mindre om mindre sterk)
1/2 lime
1 blomkål (hvis blomkålris)
Valgfri topping:Frisk koriander
Cashewnøtter
Mango chutney
Slik gjør du:
Kutt purre i ringer og paprika i biter. Finhakk hvitløk.
Smelt smøret i en gryte og fres purre og paprika gyllent. Tilsett hvitløken mot slutten.
Ha oppi hakkede tomater, kokosmelk, grønnsaksfond og krydder, og la småkoke en liten stund.
Varm chillibollene og lag blomkålrisen i mellomtiden.
Rett før servering stavmikser du sausen, eller tar i blender. Smak til med litt lime, eventuelt mer krydder.
Server bollene med sausen, blomkålris, frisk koriander, mango chutney og cashewnøtter.
Blomkålris:
Rasp blomkålen med et rivjern. Ha litt olje eller smør i panna og stek risen til den er varm. Krydre med salt og pepper.
Håper det smaker:)
-Hege-