Hei alle pizzaelskere!
Ønsker du en sunnere og annerledes vri på pizzaen? Da anbefaler jeg deg å prøve ut denne med kremet pestosaus og kylling. Og det beste av alt...den trenger ikke heving.
Pizzabunn:
- 3 dl sammalt speltmel
- 2 ss smelta smør
- 1 dl vann
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts hvitløkspulver
Fyll:
- 1 kyllingfilet
- 3 ss mager kesam (evt. lett creme fraiche)
- 2 ss pesto
- 1/4 rødløk
- 1/4 mais
- 6-8 cherrytomater
- 2 never revet mozzarella light (eller den osten du måtte ønske)
- ruccola
Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene sammen og fordel deigen utover til en runding på et bakepapir. Jo tynnere du får bunnen, jo sprøere blir den.
2. Kutt kyllingfileten i mindre biter og stek i panna med litt olje. Krydre eventuelt med ønsket krydder. Jeg brukte litt tandoorikrydder.
3. Bland sammen kesam og pesto og smør utover pizzabunnen. Fordel revet ost jevnt over.
4. Kutt rødløk i strimler og ha over pizzaen sammen med kyllingen, mais og cherrytomater.
5. Stek i ovnen på 200 grader i 12-14 minutter.
6. Ha over litt ruccola før serving.
Håper det smaker og god helg:)