Sunnere ostekake med cashewnøttbunn

E734E3BC-5773-4A9F-820D-E165923A827A.jpeg

Sunnere ostekake med cahswenøttbunn.
En frisk og god ostekake helt uten sukker og gluten, og trengs ikke engang å stekes. Et perfekt sunnere alternativ til 17. mai festen, konfirmasjonen eller andre sosiale tilstelninger.

Bunn med cashewnøtter:

  • 3 dl havregryn

  • 2 dl cashewnøtter (kan også bruke mandler)

  • 10 dadler uten stein

  • 50 gram smelta smør

Bland sammen havregryn, cashewnøtter og dadler og kjør i en foodprocessor eller blendere til du har en litt smuldrende deig. Smelt smøret og rør litt og litt inn i deigen. Trykk bunnen i en rund kakeform og sett i fryseren.

Ostefyll med smak av vanilje:

  • 3 dl valgfri melk (jeg brukte ekstra lettmelk)

  • 3 dl mager kesam vanilje

  • 200 gram philadelphia light

  • 4 ss sukrin

  • 2 vaniljetang (evt. 2 ts ekte vanlijepulver)

  • 6 gelatinplater

Skrap ut frøene av vaniljestengene og ha oppi gryten sammen med melk, sukrin og vanijestengene. Kok opp på svak varme. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter før du presser vannet godt ut.
Ta så ut vanijestengene av den ferdig oppvarmete melkeblandingen og rør inn gelatinplatene.

I en annen bolle rører du sammen kesam og osten. Til slutt blander du inn melkeblandingen og rører godt til du har en klumpfri røre. Bruk gjerne visp.

Ta så ut kakebunnen av fryseren, og hell over fyllet. Sett kaldt i kjøleskapet til fyllet har stivnet, ca 4-5 timer. Eller over natten.
Pynt så med friske bær og sitronmelisse:)


Håper det smaker og ha en noe annerledes, men fantastisk 17. mai!!

-Hege-