Sukkerfri riskrem med jordbærsaus

FC292ACD-C7C3-460D-AFED-F7520C8C3735.jpeg

Riskrem er for veldig mange favorittdesserten i jula. Selv elsker jeg ekte riskrem på julaften, med både risgrøt, sukker og fløte, og en nydelig jordbærsaus over.

Men hvis du ønsker å ha et sunnere alternativ til den orginale riskremen i julen, kan denne absolutt anbefales. Spar kalorier ved å bytte ut risen med cottage cheese og lag din egen saus uten sukker. Selvom ikke det er riskrem, minner både smaken og konsistensen om det. I tillegg er den superenkel og rask å lage. 

Til riskremen: (2 porsjoner)

  • 400 gram cottage cheese

  • 1,5 dl kremfløte

  • 1 ts vaniljesukker

Til sausen:

  • 200 gram fryste jordbær

  • 2 ss sukrin melis

  • 1/4 dl vann

Slik gjør du:

1. Pisk kremen og bland denne sammen med cottage cheese. Smak til med vaniljesukker.

2. Kok opp jordbærene sammen med sukrinmelis og vann. Avkjøl og kjør i en blender eller stavmikser. 

3. Server "riskremen" med ønsket mengde saus og topp gjerne med litt hakkede mandler. 


Håper det smaker:)

 

-Hege-