Riskrem er for veldig mange favorittdesserten i jula. Selv elsker jeg ekte riskrem på julaften, med både risgrøt, sukker og fløte, og en nydelig jordbærsaus over.
Men hvis du ønsker å ha et sunnere alternativ til den orginale riskremen i julen, kan denne absolutt anbefales. Spar kalorier ved å bytte ut risen med cottage cheese og lag din egen saus uten sukker. Selvom ikke det er riskrem, minner både smaken og konsistensen om det. I tillegg er den superenkel og rask å lage.
Til riskremen: (2 porsjoner)
400 gram cottage cheese
1,5 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
Til sausen:
200 gram fryste jordbær
2 ss sukrin melis
1/4 dl vann
Slik gjør du:
1. Pisk kremen og bland denne sammen med cottage cheese. Smak til med vaniljesukker.
2. Kok opp jordbærene sammen med sukrinmelis og vann. Avkjøl og kjør i en blender eller stavmikser.
3. Server "riskremen" med ønsket mengde saus og topp gjerne med litt hakkede mandler.
Håper det smaker:)
-Hege-