Bønnequesedilla

E81A5991-91B9-47E6-A53D-1D6A3964EBC7.jpeg

Å redusere kjøttinntaket trenger overhodet ikke gå utover smaksopplevelsen. Prøv denne fantastiske gode bønnequesedillaen med tacobønnefyll, avokadomos og smelta ost. Himmelsk god, og jeg er ganske sikker på du ikke tenker over at det ikke inneholder kjøtt. Server med en tomatsalsa og en frisk salat. En ordentlig “sjeskemiddag”.

Du trenger: (til 2 -3 personer)

Bønnefyll:

  • 4 grove tortillalefser

  • 1 boks kidneybønner

  • 1 liten gul løk (eller 1/2 stor)

  • 2 tomater

  • 1 boks mais

  • 1-2 ss tacokrydder

  • Revet ost

    Hakk løk og tomater, og stek sammen med avrente kidneybønner og mais. Tilsett tacokrydderet og en skvett vann.

Avokadomos:

  • 2 små avokado

  • 1 fedd hvitløk

  • saften fra 1/2 lime

  • salt og pepper

Mos alt sammen med en gaffel.

Tomatsalsa:

  • 1 rødløk

  • 2 tomater

  • saften fra 1/2 lime

    Finhakk rødløk og kutt tomatene i biter. Skvis en halv lime over og sank til med litt pepper.

Slik gjør du:

Smør halve avokadomosen på en tortillalefse, ha over halvparten av bønnefyllet og strø revet ost over. Legg en tortillalefse på toppen, og stek på middels høy varme i tørr stekepanne. Ca. 2 min på hver side. Når du skal snu, legg en tallerken over lefsa, snu rundt, og deretter tar du lefsa gli over i panna. Stek så på den andre siden.

Server med tomatsalsa, ruccola eller en frisk salat og litt kesam.

NYYYYT:)

Håper det smaker:)

-Hege-