Å redusere kjøttinntaket trenger overhodet ikke gå utover smaksopplevelsen. Prøv denne fantastiske gode bønnequesedillaen med tacobønnefyll, avokadomos og smelta ost. Himmelsk god, og jeg er ganske sikker på du ikke tenker over at det ikke inneholder kjøtt. Server med en tomatsalsa og en frisk salat. En ordentlig “sjeskemiddag”.
Du trenger: (til 2 -3 personer)
Bønnefyll:
4 grove tortillalefser
1 boks kidneybønner
1 liten gul løk (eller 1/2 stor)
2 tomater
1 boks mais
1-2 ss tacokrydder
Revet ost
Hakk løk og tomater, og stek sammen med avrente kidneybønner og mais. Tilsett tacokrydderet og en skvett vann.
Avokadomos:
2 små avokado
1 fedd hvitløk
saften fra 1/2 lime
salt og pepper
Mos alt sammen med en gaffel.
Tomatsalsa:
1 rødløk
2 tomater
saften fra 1/2 lime
Finhakk rødløk og kutt tomatene i biter. Skvis en halv lime over og sank til med litt pepper.
Slik gjør du:
Smør halve avokadomosen på en tortillalefse, ha over halvparten av bønnefyllet og strø revet ost over. Legg en tortillalefse på toppen, og stek på middels høy varme i tørr stekepanne. Ca. 2 min på hver side. Når du skal snu, legg en tallerken over lefsa, snu rundt, og deretter tar du lefsa gli over i panna. Stek så på den andre siden.
Server med tomatsalsa, ruccola eller en frisk salat og litt kesam.
NYYYYT:)
Håper det smaker:)
-Hege-