En enkel og god pastagrateng med kylling som passer for hele familien. Server som den er, eller med en enkel grønn salat ved siden av.
Du trenger: (til 4 personer)
- 600 gram kyllingfilet
- 250 gram fullkornspasta
- 1 boks hakkede tomater
- 2 ss tomatpure
- 1 gul løk
- 1 fedd hvitløk
- 2 ss olje
- Salt, pepper, cayennepepper og oregano
- 100 gram spinat
- 3 vårløk
- 10-12 cherrytomater
- Revet mozzarella light ost
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 220 grader.
2. Kutt kyllingfileten i mindre biter og stek i litt olje. Krydre med salt, pepper og cayennepepper. Sett til side.
3. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Kan godt ta av et par minutter før det som står. Jeg brukte fersk fullkorn pastaskruer som bare skal koke i 5 minutter.
4. Finhakk løk og hvitløk og stek i litt olje til løken er gyllen. Tilsett så hakkede tomater og tomatpure og rør godt. La sausen småputre i 10-12 minutter. Smak til med salt, pepper og llitt oregano. Eventuelt mer cayennepepper hvis du ønsker sterkere.
5. Grovhakk spinaten, kutt vårløken i små biter og del cherrytomatene i 4.
6. Bland så den ferdigkokte pastaen og kyllingen inn i sausen.
7. Fordel blandingen i en ildfast form, og legg spinat, vårløk og tomater over. Dryss litt revet ost på toppen.
8. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Til osten er gyllen.
Håper det smaker:)
-Hege-