Kremet grønnsakssuppe til store og små

IMG_1040.jpg

Når høsten kommer, blir jeg veldig mye flinkere til å ha litt mer suppe. Mandag er en typisk suppedag. Det er jo bare så utrolig godt ut, og perfekt måte å redusere litt på kjøttinntaket og øke inntak av grønnsaker på. Her laga jeg en suppe basert på grønnsakene som barna i mitt hus foretrekker. Gulrøtter, brokkoli og blomkål. For å få inn en proteinkilde også, som vil være med å øke metthetsfølelsen, kan du enten servere med for eksempel egg eller cottage cheese rundstykker.

Du trenger (til 4 personer):

  • 1 gul løk

  • 1 fedd hvitløk

  • 3 gulrøtter

  • 1 brokkoli

  • 1 blomkål

  • 1 ss olje

  • 1 liter grønnskasbuljong

  • 3 dl lett matfløte

  • 1-2 ts curry

  • salt og pepper

Fremgangsmåte:

  1. Finhakk løk og hvitløk og stek i litt olje til løken er gyllen i en gryte.

  2. Kutt gulrøtter, og del brokkoli og blomkål i buketter. Ha oppi gryta sammen med buljongvannet.

  3. La det stå og småkoke til grønnsakene er møre. Ha så oppi matfløten og la det stå i et par minutter.

  4. Mos alt med en stavmikser og smak til med curry, salt og pepper.

  5. Topp gjerne med litt solsikkekjerner og server med et godt grovt brød til eller cottage cheese rundstykker.


Håper det smaker:)


-Hege-