Hjemmelaget gryterett

5E07CBD9-AC17-4121-AA17-FE95436B4908_1_201_a.jpeg

En sunn, enkel og smakfull hjemmelaget gryterett som gikk rett hjem hos både store og små hos oss hvertfall. Den lager nesten seg selv, så perfekt i en hektisk hverdag. Blir det litt rester til overs, er den super i matboksen dagen etter.

Du trenger: (til 4 personer)

  • 400 gram karbonadedeig

  • 1/2 gul løk

  • 1-2 gulrøtter

  • 1/2 paprika

  • 1 boks mais

  • Ca. 1 dl vann med kylling/grønnsaksfond

  • 1 boks hakkede tomater

  • Krydder som salt, pepper, hvitløkskrydder og oregano (eventuelt litt chilli hvis du ønsker sterkere)

  • 1 pose fullkornsris

Slik gjør du:

  1. Start med å koke en pose fullkornsris. ( til nesten ferdig)

  2. Kutt grønnsakene i små biter, og stek sammen med karbonadedeigen. (unntatt mais). Tilsett så ønsket krydder.

  3. Ha i hakkede tomater, fond og vann, og la det koke litt.

  4. Ha i ris og mais til slutt, og smak eventuelt til med mer krydder.

  5. Server med en frisk salat ved siden av.

Håper det smaker:)


-Hege-

54FF871D-2D7E-46D5-B56B-B281E7AD6238_1_201_a.jpeg