Rask og god blomkål- og kikertgryte

IMG_6391.jpg

Jeg vet flere og flere ønsker å variere med litt mer kjøttfrie middager i ny og ne. Inkludert meg selv. Så i dag tenkte jeg å tipse om denne raske og gode blomkål- og kikertgryta, som er enkel å lage, god og næringsrik.
Visste du forresten at hvis alle nordmenn kutter ut en kjøttmiddag i uka, tilsvarer det å fjerne 170.000 biler fra veiene. Ganske sprøtt egentlig. I tillegg en det en stor helsegevinst å droppe kjøttet av og til.

Du trenger: ( til 2 personer)

  • 1/2 løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 2 ts malt koriander

  • 1 ts malt spisskummen

  • 1 ts gurkemeie

  • 1/2 ts cayennepepper

  • 2 ss tomatpuré

  • 1 boks hakkete tomater

  • 1 boks kokosmelk

  • 1 blomkål

  • 1 boks kikerter

  • salt og pepper

  • 1/2 lime

  • 1 ss olje til steking

  • Frisk koriander

  • Usaltede cashewnøtter

Slik gjør du:

  1. Finhakk løk og hvitløk og stek i olje i en stor stekepanne.

  2. Når løken er myk og gyllen, tilsetter du tomatpuré og krydder og blander alt godt sammen.

  3. Del blomkålen i små buketter og stek sammen med det andre.

  4. Skyll kikertene godt i kaldt vann og ha så oppi panna sammen med hakkede tomater og kokosmelk.

  5. La alt småkoke til blomkålen er mør.

  6. Smak til med salt, pepper og lime.

  7. Topp med frisk koriander og cashewnøtter.


Håper det smaker:)


-Hege-