Bakt søtpotet med kylling

Liker du søtpotet vil denne garantert falle i smak. Får endel spørsmål fra kunder om søtpotet er mye sunnere enn vanlig potet. Kalorimessig er de forholdsvis like, men søtpotet er mer næringsrik da den inneholder mer vitaminer, mineraler og kostfiber. I tillegg har den mye antioksidanter i form av betakaroten. Men søtpotet inneholder litt mer sukker enn vanlig potet, noe som gir den søte gode smaken.  Så her tenker jeg det kommer litt på hva man liker best og hva den skal brukes til. Personlig digger jeg søtpoteten, om det er i form av bakt potet, søtpotetfries, søtpotetmos, søtpotetchips, søtpotetnachos.... Kan virkelig brukes til så mangt:)

Til denne retten trenger du: 

  • 2 søtpotet
  • 2 kyllingfilet
  • 1/2 boks mais
  • 1/2 rødløk
  • salt og pepper eller ønsket krydder
  • revet mozzarella light

 Slik gjør du:


1. Vask søtpotetene og prikk med en gaffel. Bak de i mikroen i 10-15 minutter. (kommer an på størrelsen) Eller i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter. Til der er møre. Avkjøl.

2. I mellomtiden kutter og  steker du kyllingfileten og krydrer med ønsket krydder. Jeg brukte salt, pepper, litt hvitløk og paprikakrydder.

3. Del potetene i to på langs og skraper ut fyllet. Ha dette i en bolle og mos med en gaffel, eventuelt stavmikser. Bland inn kyllingen og grønnsakene. 

4. Fordel fyllet i søtpotetene og topp med revet ost. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. Til osten er gyllen. 

IMG_4946.jpg

Håper det smaker:)


-Hege-