"Dietten" som varer

Nytt år og nye muligheter! Et slagord som går igjen hver januar, hvert år. Hos veldig veldig mange er det det å trene mer og spise sunnere som går igjen.  Det florerer på nett om ulike dietter, om hva som skal få deg raskt ned i vekt, og i god tro er det veldig lett å hive seg på en av disse. Men hva er det som skjer? Jo, du går kanskje ned, men så fort du er ferdig med dietten, raser kiloene på igjen.

Dropp kortsiktige mål og raske løsninger, sett deg heller et langsiktig. Et langsiktig som du kan leve med over tid. Finn en livsstil og et kosthold som passer deg og din hverdag, og gjør disse små sunne endringene som vil få betydning over tid. 
Du vil da merke at utfordringene i desember måned blir lettere å forholde seg til, og du er ikke så stresset når januar kommer. 

Men hva gjør du for å komme inn i den "livsvarige dietten"?

  1. Tenk langsiktig mål, ikke nyttårsforsett
    Har du satt deg et mål, er dette noe du virkelig ønsker, og da er det også lettere å gjennomføre det. Et forsett har som kjent lett for å skli ut.
    Har du et mål, et ønske om endring og motivasjon, ja da er du på god vei.
  2. Ikke stress
    Stresser du for mye med å finne "det perfekte kostholdet", kan dette føre til motsatt virkning. Du bruker for mye mental og fysisk energi som kan påvirke deg og valgene dine negativt. 
  3. Du kan ha alt, bare mindre av noe av det
    I et sunt og variert kosthold kan du faktisk spise alt, så sant du ikke har allergier eller intoleranser, men noen ting kan selvfølgelig være hensiktsmessig å redusere. Og også her er vi ulike. Noen reagerer for eksempel på for mye brød, pasta og lignende, mens andre ikke gjør det. Men det å øke inntaket av protein og sunt fett, kan være fordelaktig. Det bidrar blant annet til økt metthetsfølelse og kan være med å redusere søtbehovet. 
  4. La hverdagen bli en vane
    For å oppnå varige resultater, er det viktig at hverdagen blir en vane. Det er da viktig at disse vanene er noe du trives med og som du kan leve med. Finn derfor en aktivitetsform som DU liker slik at du gjør det, og finn matvarer som du liker og som er godt for DEG.
  5. Små endringer
    Jeg er ikke fan av store store endringer og alt man skal kutte, men å finne de små sunne endringene og erstatningene. Det kan være å redusere litt på porsjonsstørrelsen, ta et sunt mellommåltid fremfor en rask usunn løsning, drikke vann som tørstedrikk, spise grove kornprodukter, velge magrere varianter og spise mer frukt og grønt. 
    Dette er endringer som bør være lette å gjennomføre og som vil positive resultater på sikt.
  6. Opp av sofaen
    Vil man få resultater, er det i det store og det hele at man inntar færre kalorier enn man forbruker. Selvom kostholdet er det viktigste, er det avgjørende med en aktiv livsstil ved siden av. Finn din treningsform, øk hverdagsaktiviteten, sitt eller ligg minst mulig i løpet av dagen. 

Så min anbefaling til deg som ønsker et resultat som varer; 
Sett deg et mål, finn motivasjonen, lag rutiner og vaner som du kan leve med over tid.

Ønsker du hjelp til å sette opp en kostholdsplan tilpasset deg, ta kontakt så hjelper jeg deg:)

-Hege-