Denne suppen er både et magert, næringsrikt og barnevennlig middagsalternativ, og er faktisk favorittsuppen til barna her i huset.
Den er proppa full av mange gode næringsstoffer fra grønnsakene, og ved å bruke kjøttpølse med 9 % fett, blir den både mager og god.
Ønsker du en kjøttfri suppe, kan du selvfølgelig droppe pølsene og du har fortsatt en god grønnsakssuppe. Alternativt kan du erstatte pølsene med for eksempel byggryn eller linser.
Du trenger:
- 450 gram mager kjøttpølse, 9 % fett
- 4 små poteter
- 3 gulrøtter
- 1/2 kålrot
- 1 liten sellerirot
- 1/2 purre
- 1,5 liter ferdigblandet grønnsaksbuljong
- Persille
- Salt og pepper
Skrell og og kutt grønnsakene i små terninger. Kok opp vann og buljong i en kjele og ha oppi grønnsakene.
La det stå å småkoke i ca. 15 minutter til grønnsakene er møre.
Kutt pølsebitene og ha oppi gryten mot slutten av koketiden til de er gjennomvarme. Smak til med salt og pepper og dryss litt persille over.
Server gjerne med grovt brød eller rundstykker til.
Grønnsakene kan du selvfølgelig velge hva du ønsker. Du kan droppe potetene hvis du ønsker det, og du kan tilføye for eksempel persillerot eller stangselleri.
Håper det smaker:)