Lyst på en sunn og god pizza til helgen?
...og det beste av alt, den krever ikke heving!
Den er både grov, proteinrik og mettende. Fyll på med ønsket fyll og du vil ikke tro at den er så sunn som den er. Så selvom pizza ofte forbindes med helgemat, kan denne trygt nytes uansett dag i uka:)
Til en langpanne trenger du:
- 6 dl havremel
- 2 egg
- 2-3 ss kesam*
- 2 ts bakepulver
- 1/2 salt
- 2,5 dl vann
* Evt bytte ut kesam med et ekstra egg.
Rør sammen ingrediensene og la svelle i ca. 5 minutt. Fordel deigen i en langpanne med bakepapir og forstek i ovnen på 200 grader i ca. 15 min.
I mellomtiden lager du pizzafyllet.
Pizzafyll:
- 400 gram karbonadedeig
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 1/2 boks hakkede tomater
- 2-3 ss tomatpure
- Ønsket krydder - jeg brukte litt pepper, oregano og paprika. For litt sterkere, litt chillikrydder
- ca 1,5 dl vann
Kutt løk og hvitløk og stek sammen med karbonadedeigen. Tilsett hakkede tomater, tomatpure og vann og smak til med krydder.
Ha fyllet over pizzabunnen, strø revet ost over (for magrere, velg letter ost) og topp med for eksempel mais og paprika.
Sett inn i ovnen i ca. 15 nye minutter.
Server gjerne med en grønn salat og kesam og NYT!!
GOD HELG:)