Savner du grønnsaker i spaghetti bolognese middagen? Bytt ut vanlig spaghetti med squashspaghetti og tilsett ekstra grønnsaker i kjøttsausen, så øker du næringsinnholdet i middagen. Squashen er rik på vitaminer og fattig på kalorier, så et fint alternativ dersom en ønsker å redusere inntaket av karbohydrater.
I tillegg kan du tilsette ønskede grønnsaker i kjøttsausen som for eksempel gulrøtter, squash, løk, paprika, stangselleri. I denne har jeg brukt løk og gulrøtter.
Du trenger: ( 2 porsjoner)
- 1 squash
- 1 pakke karbonadedeig
- 1/2 boks hakkede tomater
- 2 ss tomatpure
- 1/2 gul løk
- 1-2 gulrøtter
- Parmesanost
- Pinjekjerner
- Frisk basilikum
1. Riv squashen med en spiralizer. (eventuelt bruk en skreller).
2. Stek karbonadedeigen, kutt løk og gulrøtter i små biter og stek videre. Tilsett hakkede tomater og tomatpure og krydre med ønsket krydder. Jeg brukte pepper og basilikum.
3. Kok opp vann i en kjele, ha squashen i en sil og legg på lokk. Damp squashen i 3-4 minutter.
4. Server med en gang og topp med revet parmesanost, pinjekjerner om ønskelig og frisk basilikum.
En sunn og god rett som er enkel og rask å lage.
Håper det smaker:)