Squashspaghetti Bolognese

Savner du grønnsaker i spaghetti bolognese middagen? Bytt ut vanlig spaghetti med squashspaghetti og tilsett ekstra grønnsaker i kjøttsausen, så øker du næringsinnholdet i middagen. Squashen er rik på vitaminer og fattig på kalorier, så et fint alternativ dersom en ønsker å redusere inntaket av karbohydrater.

I tillegg kan du tilsette ønskede grønnsaker i kjøttsausen som for eksempel gulrøtter, squash, løk, paprika, stangselleri. I denne har jeg brukt løk og gulrøtter. 

Du trenger: ( 2 porsjoner)

  • 1 squash
  • 1 pakke karbonadedeig
  • 1/2 boks hakkede tomater
  • 2 ss tomatpure
  • 1/2 gul løk
  • 1-2 gulrøtter
  • Parmesanost
  • Pinjekjerner
  • Frisk basilikum

1. Riv squashen med en spiralizer. (eventuelt bruk en skreller). 

2. Stek karbonadedeigen, kutt løk og gulrøtter i små biter og stek videre. Tilsett hakkede tomater og tomatpure og krydre med ønsket krydder. Jeg brukte pepper og basilikum. 

3. Kok opp vann i en kjele, ha squashen i en sil og legg på lokk. Damp squashen i 3-4 minutter.

4. Server med en gang og topp med revet parmesanost, pinjekjerner om ønskelig og frisk basilikum.

En sunn og god rett som er enkel og rask å lage.

Håper det smaker:)