Brokkolisalat

Denne brokkolisalaten er både sunn, god og mettende og et fantastisk godt tilbehør til grillmaten. 

Ved å ha denne ved siden av kjøttet, trenger du verken potetsalat eller saus. Du har kanskje laget den før med både majones og sukker, men ved å gjøre noen sunne endringer mener jeg du kan få den like god og mye sunnere. Erstatt majones med kesam og dropp sukkeret. Med alle de andre gode ingrediensene samlet er den god uansett. 

Brokkoli er en av de mest næringsrike grønnsakene vi har, og inneholder faktisk mer c-vitaminer enn appelsiner, i tillegg til at den er full av antioksidanter. 
Den kan forebygge både betennelse og andre sykdommer, og styrke immunforsvaret. 
I tillegg til alle disse helsebringende effektene brokkolien har, er den også svært kalorifattig.

Så unn deg dette tilbehøret til grillmaten med god samvittighet:)

Til ca. 4 porsjoner trenger du:

  • 1 brokkoli
  • 1 rødløk
  • 1 pakke bacon
  • 1 boks mager kesam (eller lett creme fraiche)
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1/4 ts salt
  • 2 ss pinjekjerner
  • 2 never rosiner

Slik gjør du:

1. Kutt brokkolien i små buketter og finhakk rødløken.
2. Stek baconet og legg de på et tørkepapir når ferdig, kutt så opp i små biter.
3. Bland sammen kesam, eddiken og saltet, og bland dette sammen med brokkoli, rødløk og rosiner.
4.  Ha til slutt over pinjekjerner og baconet.

Håper det smaker:)