En smakfull kyllingsuppe med en litt sunnere vri
En god kyllingsuppe passer til de fleste anledninger, og den kan krydres etter ønske. Får du gjester på besøk, er denne kyllingsuppen som regel en sikker vinner. Brød kan velges etter ønske, men for en sunnere variant kan jeg anbefale grovt rugbrød eller cottage cheese rundstykker.
Til ca. 6 porsjoner trenger du:
- 1 1/2 grillet kylling
- 2 bokser lett creme fraiche
- 1 stor gul løk
- 1/2 chilli (eller 1 hvis du ønsker den sterkere)
- 2 fedd hvitløk
- Ca. 1 ss revet ingefær
- 1 purre
- 1 rød paprika
- 1 boks mais
- 1 1/2 liter kyllingkraft (kyllingfond eller hønsebuljong)
- Karri
- Lime
- Frisk koriander
1. Kutt løk, paprika og purre, og finhakk hvitløk, chilli og ingefær. Fres grønnsakene i litt olivenolje i gryta du skal lage suppa i.
2. Tilsett kyllingkraften og kok opp. La stå å småkoke i 5-10 min.
3. Kutt kyllingen i små biter.
4. Rør inn creme fraiche.
5. Tilsett så kyllingen og maisen og smak til med karri og evt litt salt og pepper.
6. Til slutt kan du skvise en 1/2 lime over.
7. Strø frisk koriander over før servering.
Server med et godt grovt brød til.
Håper det smaker:)