Kylling i form med tomatsaus og fullkornspasta

Denne barnevennlige retten passer veldig godt i en travel hverdag mellom jobb, skole og fritidsaktiviteter. Og det perfekte med ovnsretter er at når retten står i ovnen har en tid til å rydde, det er bare en form å sette på bordet og lite å rydde etterpå. Akkurat som vi liker det:) 
I tillegg er den god som restemat eller til lunsjboksen dagen etter. 
Og selvølgelig kan du også tilsette mer grønnsaker:)

Du trenger: (ca. 4 personer)

  • 600 g kyllingfilet
  • 1 gul løk
  • 2/3 boks hakkede tomater
  • sukkerfri ketchup (evt. tomatpure)
  • Pasta penne fullkorn
  • salt og pepper
  • Oregano
  • revet ost (lettost for litt magrere)

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 200 grader og kok pastaen som anvist på pakken.

Stek løken gyllen i litt olje. Kutt kyllingfileten i biter og stek sammen med løken. Men ikke for mye da den også skal inn i ovnen. Krydre med litt salt og pepper. 

Tilsett hakkede tomater og ketchup og la stå å småputre i noen minutter. Smak til med oregano, evt annen type krydder du ønsker. 

Bland inn den ferdigkokte pastaen, og hell så over i en ildfast form. Strø revet ost på toppen og gratiner i ovnen i ca. 20 min. 

Server med en grønn frisk salat til. 

Håper det smaker:)