Denne barnevennlige retten passer veldig godt i en travel hverdag mellom jobb, skole og fritidsaktiviteter. Og det perfekte med ovnsretter er at når retten står i ovnen har en tid til å rydde, det er bare en form å sette på bordet og lite å rydde etterpå. Akkurat som vi liker det:)
I tillegg er den god som restemat eller til lunsjboksen dagen etter.
Og selvølgelig kan du også tilsette mer grønnsaker:)
Du trenger: (ca. 4 personer)
- 600 g kyllingfilet
- 1 gul løk
- 2/3 boks hakkede tomater
- sukkerfri ketchup (evt. tomatpure)
- Pasta penne fullkorn
- salt og pepper
- Oregano
- revet ost (lettost for litt magrere)
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 200 grader og kok pastaen som anvist på pakken.
Stek løken gyllen i litt olje. Kutt kyllingfileten i biter og stek sammen med løken. Men ikke for mye da den også skal inn i ovnen. Krydre med litt salt og pepper.
Tilsett hakkede tomater og ketchup og la stå å småputre i noen minutter. Smak til med oregano, evt annen type krydder du ønsker.
Bland inn den ferdigkokte pastaen, og hell så over i en ildfast form. Strø revet ost på toppen og gratiner i ovnen i ca. 20 min.
Server med en grønn frisk salat til.
Håper det smaker:)