Spicy linsesuppe med cottage cheese rundstykker

Ønsker du av og til en kjøttfri dag, men ønsker alikevel å få i deg proteiner?
Da kan det være et godt alternativ å erstatte kjøttet med vegetabilsk protein som bønner og linser.

Visste du forresten at i 100 gram kyllingfilet er det 20 gram protein, mens det i 100 gram røde linser (som er brukt i denne suppen), er det 24 gram protein.
Hvis du i tillegg serverer med disse proteinrike cottage cheese rundstykkene, får du et godt og fullverdig måltid som holder deg mett lenge. 

Ingredienser:

  • 1 liten gul løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 boks røde linser
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ts spisskummen
  • 2 ts rød karripasta (litt mindre hvis du ikke ønsker den så sterk)
  • 6 dl grønnsaksbuljong

Fremgangsmåte:

Finhakk løk og hvitløk og og stek i litt smør i gryta til løken er gyllen. Tilsett spisskummen og karripasta og fres litt videre mens du rører. 
Tilsett så linser, hakkede tomater og buljongvannet, og la det småkoke i ca. 10 minutter. 
Kjør suppen med en stavmikser til den er klumpfri. 

Server med litt mager kesam og cottage cheese rundstykker.
Oppskriften på rundstykkene finner du her

Håper det smaker:)