Ønsker du av og til en kjøttfri dag, men ønsker alikevel å få i deg proteiner?
Da kan det være et godt alternativ å erstatte kjøttet med vegetabilsk protein som bønner og linser.
Visste du forresten at i 100 gram kyllingfilet er det 20 gram protein, mens det i 100 gram røde linser (som er brukt i denne suppen), er det 24 gram protein.
Hvis du i tillegg serverer med disse proteinrike cottage cheese rundstykkene, får du et godt og fullverdig måltid som holder deg mett lenge.
Ingredienser:
- 1 liten gul løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 boks røde linser
- 1 boks hakkede tomater
- 1 ts spisskummen
- 2 ts rød karripasta (litt mindre hvis du ikke ønsker den så sterk)
- 6 dl grønnsaksbuljong
Fremgangsmåte:
Finhakk løk og hvitløk og og stek i litt smør i gryta til løken er gyllen. Tilsett spisskummen og karripasta og fres litt videre mens du rører.
Tilsett så linser, hakkede tomater og buljongvannet, og la det småkoke i ca. 10 minutter.
Kjør suppen med en stavmikser til den er klumpfri.
Server med litt mager kesam og cottage cheese rundstykker.
Oppskriften på rundstykkene finner du her.
Håper det smaker:)