Til fisk må jeg innrømme jeg sverger til ulike grønnsaksmoser. Det er bare å velge ut i fra de grønnsakene en har og liker, og det beste er at en da ikke trenger å styre med ekstra saus. Er veldig godt å "spice" retten opp med for eksempel bacon, chorizopølse eller lignende. Men desverre er det jo endel kalorier og fett i dette.
MEN, vi er jo alltid glad i å finne magrere varianter. Da kan jeg virkelig anbefale kalkunbacon i stedet for vanlig bacon.
Pr skive sparer du 68 kalorier, og pr 100 gram har du da spart 240 kalorier.
Kunsten er å gjøre de små endringene som kan ha stor betydning i det lange løp.
Til denne retten trenger du:
- Torsk (ca. 180 gram pr person)
- 1 brokkoli
- 1 liten pose frossen erter
- Kalkunbacon
- Pinjekjerner
- Ekte smør
- Salt og pepper
Legg torsken i ildfast form og sett i ovnen på 200 grader i 15 - 18 minutter.
Kok brokkoli og erter, hell av vannet, tilsett ca. 1 ss ekte smør og mos med stavmikser. Sak til med salt og pepper.
Fordel kalkunbacon på et stekebrett og stek i ovnen på 225 grader i 6-8 minutter til du ser baconet er sprøtt.
Strø gjerne litt pinjekjerner over.
Håper det smaker:)