Ovnsbakt torsk med grønnsaksmos og kalkunbacon

Til fisk må jeg innrømme jeg sverger til ulike grønnsaksmoser. Det er bare å velge ut i fra de grønnsakene en har og liker, og det beste er at en da ikke trenger å styre med ekstra saus. Er veldig godt å "spice" retten opp med for eksempel bacon, chorizopølse eller lignende. Men desverre er det jo endel kalorier og fett i dette. 

MEN, vi er jo alltid glad i å finne magrere varianter. Da kan jeg virkelig anbefale kalkunbacon i stedet for vanlig bacon. 
Pr skive sparer du 68 kalorier, og pr 100 gram har du da spart 240 kalorier. 
Kunsten er å gjøre de små endringene som kan ha stor betydning i det lange løp.

Til denne retten trenger du:

  • Torsk (ca. 180 gram pr person)
  • 1 brokkoli
  • 1 liten pose frossen erter
  • Kalkunbacon 
  • Pinjekjerner
  • Ekte smør
  • Salt og pepper

Legg torsken i ildfast form og sett i ovnen på 200 grader i 15 - 18 minutter. 
Kok brokkoli og erter, hell av vannet, tilsett ca. 1 ss ekte smør og mos med stavmikser. Sak til med salt og pepper. 

Fordel kalkunbacon på et stekebrett og stek i ovnen på 225 grader i 6-8 minutter til du ser baconet er sprøtt. 

Strø gjerne litt pinjekjerner over.

Håper det smaker:)