Kyllingwok fungerer som regel alltid som en sunn, rask og enkel hverdagsmiddag. Du kan bruke de grønnsakene du liker og har tilgjengelig, og krydre etter ønske.
Men hva med å tilsette kikerter for litt ekstra proteiner, og litt nøtter for sunt fett og ekstra piff på smaken?
I tillegg liker jeg å tilsette gurkemeie i woker og gryter, da dette superkrydderet anses å ha flere helsefordeler. Blant annet er det sykdomsforebyggende, fordøyelsesregulerende, betennelsedempende, det styrker immunforsvaret og det kan være fettforbrennende. Så det er bare å begynne å inkludere gurkemeie i kostholdet ditt:)
Ingredienser:
- 4 kyllingfilet
- 1 brokkoli
- 2-3 gulrøtter
- 1 løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 boks kikerter
- Kyllingkrydder, paprikakrydder, spisskummen, litt chilli og gurkemeie. Evt litt pepper.
Fremgangsmåte:
1. Kutt kyllingen i biter og stek i litt olje/smør i panna. Krydre gjerne med litt kyllingkrydder, evt pepper. Sett så til side.
2. Finhakk hvitløk og kutt grønnsakene i små biter. Ha alt oppi en stor stekepanne, evt wokpanne sammen med litt oliven/rapsolje. Begynn med brokkoli, deretter gulrøtter, løk, hvitløk og kikerter.
3. Tilsett kyllingen og smak til med krydder.
4. Hvis du ønsker kan du servere med soyasaus og litt cashewnøtter.
Håper det smaker:)