Føler du at du sliter med å få i deg nok grønnsaker?
Lag grønnsaksmos!
Jeg er utrolig stor fan av ulike grønnsaksmoser, og bruker det til både fisk, kylling og all slags kjøtt. Jeg har alltid endel grønnsaker i kjøleskapet, og lager mos ut ifra hva jeg har tilgjengelig. Det er en fantastisk mulighet til å få i seg ekstra grønnsaker på, og ikke nok med det, du trenger ingen saus ved siden av.
Det eneste jeg tilsetter er en liten dæsj mager kesam eller ekte smør og krydder.
Ovnsbakt salmalaks med pesto og blomkålmos
Du trenger:
- Salmalaks
- Grønn pesto
- 1 blomkål
- 1 ss mager kesam (kan også bruke ekte smør eller lett creme fraiche)
- Salat og pepper
1. Sett ovnen på 200 grader. Legg laksen i en ildfast form og smør et tynt lag med pesto. Stek i ca 18 minutter.
2. Kok blomkålen mør, hell av vannet og tilsett kesam. Mos med stavmikser. Smak til med salt og pepper. (også godt med litt timian)
3. Server gjerne med en grønn salat ved siden av eller grønnsaker.
Håper det smaker:)