Jeg prøver å få inn to dager med fisk hver uke, en dag med laks, og en dag med en eller annen hvit fisk. Men må innrømme at den hvite fisken er jeg mest glad i når den blir pannestekt og gjerne spicet litt opp.
Så hvit fisk sammen med denne litt spicy gulrotsuppen var en utrolig sammensetning, og da spesielt med litt stekt chorizo på toppen som setter en ekstra spiss på smaken.
Til 2 store porsjoner:
- ca. 300 g brosme (eller annen hvit fisk)
- chorizopølse
- 6 gulrøtter
- 1 gul løk
- 1/2 chilli
- 1-2 cm ingefær
- 8 dl grønnsaksbuljong
- 1/2 ss olivenolje
- saften av 1/2 lime
- Fiskekrydder
Kutt gulrøtter, løk, chilli og ingefær. Stek løk, chilli og ingefær i en panne til løken er gyllen.
Kok opp buljongvannet og ha i gulrøttene sammen med det stekte. La dette stå å småkoke i ca. 20 min.
I mellomtiden steker du fisken i litt olje med ønsket krydder. Jeg brukte litt salt og fiskekrydder.
Kutt chorizoen i biter og stek litt i tørr panne.
Når suppen er ferdig kokt, kjører du den i blenderen eller med stavmikser. Smak til med litt limesaft.
Server i suppeskål, legg brosmen over og topp med chorizoen og frisk koriander.
NYT!!
Hege