Honningstekt landkylling med søtpotet- og gulrotmos

Kyllingbryst av landkylling som passer like godt som helgemiddag som hverdagsmiddag. Sunt, lettvint og utrolig godt er det uansett.  

Du trenger:

  • 2 kyllingbryst 
  • 1 stor søtpotet (eller 2 små)
  • 3 gulrøtter
  • 1 ss ekte smør
  • 1 ss flytende honning
  • 1/2 sitron
  • salt og pepper
  • Frisk timian

Slik gjør du:

Skrell og kutt søtpotet og gulrøtter i mindre biter. Kok de møre.
Hell av vannet og mos med stavmikser. 
Ha oppi smør og sett gryta tilbake på plata og varm på svak varme i et par minutter. Smak til med salt og pepper og eventuelt litt timian. 

Varm en god stekepanne med 1 ss olje. Stek kyllingbrystene på middels høy varme i 3-4 minutter. 
Smør på honning og stek videre i ca. 1 minutt. Skvis over saften fra en halv sitron. 
La kyllingen hvile i ca 3 minutter før du serverer.

Server med asparges og frisk timian.

Håper det smaker:)