Hos oss blir det laks 1-2 ganger i uken, og da må vi prøve oss litt frem med forskjellige varianter for å variere litt.
Denne gang ble det ovnsbakt laks med hjemmelaget sitronsaus, servert med nypoteter og kokte gulrøtter.
Start med å sette ovnen på 180 grader. Legg laksefiletene i en ildfast form eller langpanne og krydre med salt, og eventuelt litt pepper eller fiskekrydder.
Lag sitronsausen.
Oppskrift sitronsaus:
- 2 ss ekte smør
- sitronskall av en halv sitron
- sitronsaft av en halv sitron
- 2 dl matfløte
- salt og pepper
Slik gjør du:
Riv skallet av sitronen med et rivjern. Smelt smøret i en kjele og tilsett sitronskallet.
La det surre under omrøring i et par minutter, og tilsett så matfløten og sitronsaften.
Gi det et raskt oppkok og smak til med salt og pepper.
Hell litt sitronsaus over laksefiletene og stek i 12-15 minutter.
Server med nypoteter og kokte gulrøtter til, og resten av sausen.
Du kan selvfølgelig også servere med ris eller hva du måtte ønske, og de grønnsakene du ønsker.
Og hvis du ikke ønsker for mye av sausen, kan du gjerne ha litt lettrømme eller mager kesam til.
Håper det smaker:)