Blomkålsuppe - rask, enkel og god!

IMG_0091.PNG

Til 2 porsjoner trenger du:

  • 1 blomkål
  • 1/2 gul løk
  • 1 ss olivenolje
  • 3 dl lett matfløte
  • 4 dl vann
  • 1 grønnsaksbuljong
  • salt og pepper
  • 1/2 pakke bacon (evt. chorizopølse)

Finhakk løken og del blomkålen opp i buketter.  Stek løken i en gryte med olivenolje til den er blitt gyllen.  
Tilsett så buljongvannet, matfløten og blomkålbitene (spar gjerne noen som du kan ha i til slutt), og la det stå å småkoke under lokk i ca. 20 min. 
I mellomtiden steker du bacon i små biter.

Når suppa er ferdig etter ca. 20 min, moser du med en stavmikser til den er jevn og klumpfri, og smaker til med salt og pepper. 
Til slutt hiver du i de siste blomkålbitene og lar stå i et par minutter til. 

Server med sprøstekt bacon og godt grovbrød til, og piff den gjerne litt ekstra opp med chilli olivenolje.

En god og lettvin suppe som hele familien kan like:)