Salmalaks i seg selv er jo veldig godt, men enda bedre å "piffe" den opp med en god topping. Som denne jeg lagde her om dagen kan jeg virkelig anbefale.
Den er rask og enkel å lage, sunn og veldig smakfull og god:)
Du trenger:
- Salmalaks
- 4 vårløk (eventuelt kan du bruke rødløk)
- 1 chilli
- Ca. 1 ss revet ingefær
- Frisk koriander
- Soyasaus
- 1 blomkål
- 1 ss ekte smør
- sal og pepper
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader
- Finhakk vårløk, chilli, ingefær og koriander og bland sammen i en bolle
- Kutt salamlaksen i tynne skiver og legg i en ildfast form
- Fordel toppingen over laksen og hell soyasaus over
- Stek i ovnen i 12-15 minutter
- Kok blomkålen mør.
- Hell av vannet og mos med stavmikser sammen med smøret. Smak til med salt og pepper.
- Server laksen med blomkålpuréen og nyt.
Håper det smaker:)