Sunnere cæsarsalat:)

IMG_0531.PNG

De som kjenner meg vet at jeg er en skikkelig cæsarsalatelsker. Og spiser jeg lunsj ute, er det veldig ofte en cæsarsalat jeg ender opp med. 
Men selvom det er salat og det føles veldig sunt, er det ikke alltid salat faktisk er så veldig sunt. Spesielt ikke cæsarsalat som ofte kommer med både krutonger, bacon og en fet dressing. 

Men lag den selv og spar flere kalorier. Som for eksempel denne da dressingen er byttet ut med en mer mager og proteinrik dressing, krutongene er byttet ut med pinjekjerner av det sunne fettet, og stekt bacon er utelatt. 

Du trenger:

  • Kyllingfilet
  • Hjertesalat
  • Cherrytomat
  • Agurk (kan droppes)
  • Rødløk

Til dressingen:

  • 1 fedd hvitløk
  • ca. 100 gram gresk yoghurt (evt. matyoghurt)
  • saften fra en halv sitron
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss olivenolje
  • ca. 2 ss revet parmesan
  • salt og pepper

Topping:
Revet parmesanost og 1 ss ristede pinjekjerner

Slik gjør du:

Krydre kyllingfileten med salt og pepper og stek eller grill den hel. Kutt opp når den er ferdig stekt. 
Skyll og kutt salaten i store biter og fordel utover. Kutt grønnsakene og legg de over salaten. 

Bland ingrediensene til dressingen og kjør i en blender eller med stavmikser.

Legg kyllingen over salaten, hell dressing voer og topp med pinjekjerner og revet parmesan. 

Håper det smaker:)