Søtpotetpizza

Bunn laget av søtpotet (grandiosastørrelse):

  • 1 stor søtpotet (ca. 350-400 g)
  • 120 gram valgfritt mel (jeg brukte havremel)
  • 1 egg
  • Krydder (feks. salt, pepper, chilli, oregano)

Til langpanne:

  • Ca. 600 g søtpotet
  • 150-200 gram mel
  • 2 egg
  • Krydder

Skjær søtpoteten i biter og kok de med skall på til de er møre. Hell av vannet og vent til poteten blir litt kaldere før du fjerner skallet. Kan også bakes i ovn i ca. 45 min, eller i mikroen i ca. 10 min. Ha potet i foodprosessor, blender eller mos med stavmikser, ha i egg, krydder og mel. Miks til det har blitt en deig og ta mel til ønsket konsistens. Smør røren utover en plate med bakepapir og forstek i 15-18 min på ca 200 grader.

Fyll:

  • Karbonadedeig
  • Tomatpure
  • Det du ønsker av grønnsaker, for eksempel løk, paprika, mais, sopp
  • Krydder
  • Ost

Stek på nederste rille til osten er gyllen. Ha gjerne litt ekstra lett rømme eller lett creme fraiche til. 

God helg:)